Bolo de iogurte de cabra,
cardamomo e creme de coco
Scroll down for English version /abajo receta en español
Outro bolo de iogurte?
Sim, mas desta vez um pouco
diferente da tradicional receita de bolo de iogurte.
Uma textura fantástica.
Denso e macio com uma ponta de humidade que o torna muito agradável ao paladar.
Excusado dizer que o aroma
do coco e do cardamomo acabam por dar todo o encanto a este bolo tão simples e
tão perfeito.
Ideal a toda a hora e
acompanhado com uma compota de fruta...delicioso.
Ingredientes
(forma de 20 cm):
200g de açúcar de cana moreno
3 ovos
80 g de farinha de aveia
160 g farinha de espelta
1 c. de café de fermento
1
pitada de sal
50 g de creme de coco (receita aqui)
50 g de azeite
8 vagens de cardamomo esmagadas
½ vagem de baunilha cortada ao meio e raspada
Aquecer o forno a 180°C.
Bater o açúcar com os ovos, a
baunilha e o cardamomo até obter um creme esbranquiçado. Adicionar a farinha, o
fermento, sal, os iogurtes e misturar bem.
Para terminar, adicionar o creme de coco e castanha de caju e misturar novamente
para incorporar todos os ingredientes.
Verter a massa na forma untada com azeite e polvilhada com farinha.
Levar ao forno durante aproximadamente 40 minutos.
Retirar do forno e deixar arrefecer.
________________________
Bizcocho de
yogur de cabra, cardamomo y crema de coco
Scroll down for English version
Otro bizcocho de yogur?
Si otro. Pero algo distinto de
la tradicional receta de bizcocho de yogur.
Una textura fantástica. Denso
y esponjoso a la vez, con una punta de humedad que lo hace muy agradable.
No hace falta decir que el
aroma del coco y del cardamomo termina por dar todo el encanto a este bizcocho
tan sencillo y tan perfecto.
Ideal a toda a hora y servido con una compota de fruta
casera...delicioso.
Ingredientes (molde de 20 cm):
200g de azúcar de
caña morena
3 huevos
80 g de harina de avena
160 g harina de espelta
1 c. de café de
levadura
1 pizca de sal
50 g de crema de
coco (receta aquí)
50 g de aceite de
oliva
8 vainas de
cardamomo aplastadas
½ vaina de vainilla
cortada por la mitad y rascada
Calentar el horno a
180°C.
Batir el azúcar con
los huevos, la vainilla y el cardamomo hasta
obtener una masa blanquecina. Añadir la harina, la levadura, sal, los yogures y mezclar bien.
Terminar
adicionando la crema de coco y mezclar de nuevo para incorporar todos los
ingredientes.
Verter la masa en
el molde untado con aceite y espolvoreado con harina.
Cocer en el horno
durante unos 40 minutos. (al pinchar la masa con un palillo, este saldrá seco).
Sacar del horno y
dejar enfriar y disfrutar.
______________________
Goat Milk Yogurt Cake,
cardamom and coconut butter
Another yogurt cake?
Well yes, but this one is slightly
different from the traditional yogurt cake.
Marvellous texture. This
cake is thick, smooth and has some moisture to it that makes it particularly
pleasant to taste.
No need to say that the
coconut and cardamom flavours end up by adding all the charm to such a simple
and perfect cake.
Topped with some home made
fruit compote...gorgeous.
Ingredients
(20 cm – round mould):
200g raw cane sugar
3 eggs
80 g oat flour
160 g spelt flour
1 coffee sp. baking powder
1
pinch of salt
50 g coconut butter (recipe here)
50 g olive oil
8 cardamom pods, crushed
½ vanilla pod, cut in two and scratched
Heat oven at 180°C.
Beat sugar together with eggs, vanilla and cardamom until the batter becomes fluffy and
whitish. Add flour, baking powder, salt, and yogurt and whisk well.
Add in the coconut butter and whisk.
Grease the mould with olive oil a sprinkle it with flour.
Pour the dough into the mould.
Bake in the oven for approximately 40 minutes or until a toothpick comes
out clean.
Remove from the oven, let cool and
cakes are my weakness. whenever i see cake in front of me, i cant wait to buy now and eat.
ResponderEliminarhttp://recipeshindi.com/
I am pleased that these cake has awaken you weakness and thank you for sharing your joy, Sanju. Cakes taste even better when you bake them yourself. Have a try.
EliminarI won't fail to take a walk through your site.
Take care
Sandra